ΕΛΛΑΔΑ

Τρέχουν να προλάβουν τις διαρροές και τις παράνομες συνδέσεις

Τρέχουν να προλάβουν τις διαρροές και τις παράνομες συνδέσεις

Η δυσκολία πολλών καταναλωτών να αντεπεξέλθουν στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος φαίνεται ότι έχει σοβαρό αντίκτυπο και στη ΔΕΥΑΗ που βλέπει να αυξάνονται οι παράνομες συνδέσεις.

Το γεγονός αυτό επηρεάζει σημαντικά όχι μόνο το οικονομικό κομμάτι της δημοτικής επιχείρησης αλλά ακόμα και την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών αλλά και την ποσότητα του νερού που φτάνει στα πιο ψηλά σημεία του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως δήλωσε στο prismanews.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης, η κατάσταση φαίνεται ότι έχει φτάσει στο σημείο, καταναλωτές να χρωστούν πάρα πολλά τρίμηνα σε λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ με αποτέλεσμα η επιχείρηση να προχωράει σε διακοπή του ρολογιού. Λογικό και επόμενο είναι το ρολόι να συνδεθεί ... ξανά με όχι νόμιμο τρόπο όμως όταν μία οικογένεια έχει παιδιά και δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, δεν υπολογίζει τι είναι νόμιμο και τι όχι.

Αναπόφευκτα όμως το να συνδέσει κάποιος παράνομα το ρολόι έχει συνέπειες στη ποσότητα του νερού που κατεβαίνει από τις ορεινές περιοχές. Εκεί οφείλονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ οι διαρροές στα δίκτυα της υπηρεσίας. Έχουμε διαρροές στα δίκτυα της επιχείρησης όμως αυτές οφείλονται κυρίως σε ρολόγια που έχουν συνδεθεί παράνομα αλλά και σε κλοπές νερού που τελευταία έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις λέει στο prismanews.gr ο κ. Στειακάκης.