ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος του ΤΕΒΕ έπαιρνε τη σύνταξη ανύπαρκτης χήρας

Υπάλληλος του ΤΕΒΕ έπαιρνε τη σύνταξη ανύπαρκτης χήρας

Σε 6 χρόνια φυλάκιση από 11 που ήταν η πρωτόδικη απόφαση, μείωσε σήμερα το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης την ποινή για την πρώην υπάλληλο του ΤΕΒΕ που κατηγορείται ότι επί 13 ολόκληρα χρόνια εισέπραττε σύνταξη για λογαριασμό ανύπαρκτης χήρας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, που έχει τεθεί σε αργία, είχε καταφέρει το χρονικό διάστημα από το 1995 ως το 2008 να «καρπώνεται» για λογαριασμό ατόμου που δεν υπήρχε, διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξουσιοδοτήσεις που είχε κατασκευάσει μόνη της ή γνήσια έγγραφα που είχε νοθεύσει.

Συνολικά το ποσό που κατηγορείτο ότι είχε ζημιώσει το Δημόσιο ανέρχεται σε 48.556,44 ευρώ και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχη για ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων , πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Παράλληλα , στον πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο της είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σήμερα το 5μελές Εφετείο της αναγνώρισε ακόμα ένα ελαφρυντικό , καθώς επεδίωξε, σύμφωνα με την απόφαση να απαλείψει τις συνέπειες των πράξεών της εκχωρώντας το εφάπαξ που πρόκειται να λάβει στο μέλλον (με δεδομένο ότι δεν έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ αφού , όπως δηλώνει δεν έχει αυτή τη δυνατότητα).

Η ποινή της πάντως είναι εξαγοράσιμη, προς 5 ευρώ την ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να καταβάλει περίπου το ποσό των 22.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην απολογία της η γυναίκα υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, που απαιτούσαν πολλά έξοδα για να αντιμετωπιστούν.