ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στην αδίστακτη συζυγοκτόνο της Θεσσαλονίκης

Ισόβια στην αδίστακτη συζυγοκτόνο της Θεσσαλονίκης

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 47χρονη που τον Απρίλιο του 2008 είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε στην περιοχή Περιστερά Θεσσαλονίκης, όπου το εν διαστάσει ζευγάρι είχε συναντηθεί στο εξοχικό τους σπίτι.

Έπειτα από έναν καβγά, η 47χρονη «εκτέλεσε» εν ψυχρώ με κυνηγετικό όπλο τον 43χρονο και ενώ μερικά μέτρα πιο μακριά από το σημείο του φονικού βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη μαζί με τον εραστή της, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή, έθαψαν το πτώμα του άτυχου άντρα σε δύσβατη δασική περιοχή.

Όλο το επόμενο διάστημα και προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις Αρχές, η γυναίκα έστελνε σε συγγενικά πρόσωπα του θύματος γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου στα οποία ως αποστολέας εμφανιζόταν ο άτυχος άνδρας, επιδιώκοντας να τους πείσει ότι δήθεν είναι καλά στην υγεία του. Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανιστεί και σε τηλεοπτική εκπομπή αναζητώντας τον 43χρονο.

Πάντως, κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον εραστή της.