ΕΛΛΑΔΑ

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κοντά σε ηλικιωμένους της Κομοτηνής

Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κοντά σε ηλικιωμένους της Κομοτηνής

Πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει όταν ορίστηκε τοποτηρητής της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιο της Ροδόπης, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων.

Οι υποχρεώσεις του στις δύο μητροπόλεις δεν του επέτρεψαν να κάνει τις παραπάνω επισκέψεις νωρίτερα και ιδιαίτερα στις αρχές του νέου έτους. Αυτές όμως απλώς τον καθυστέρησαν και έτσι ο μητροπολίτης βρέθηκε κοντά σε ασθενείς και ηλικιωμένους. «Με τη χάρη του Θεού αρχίσαμε σειρά επισκέψεων σε ιδρύματα της Κομοτηνής με σκοπό να πούμε μία καλημέρα στους συνανθρώπους μας, να πούμε ένα καλό λόγο, να στηρίξουμε στη δύσκολη στιγμή που περνάει ο καθένας. Είναι εκδήλωση χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης και ήταν ένα καθήκον που έπρεπε να κάνω πολύ νωρίτερα», ανέφερε ο μητροπολίτης.

Στην επίσκεψή του στο γηροκομείο της πόλης συνομίλησε με τους γέροντες και τις γερόντισσες, που έσπευσαν να καθίσουν κοντά του απολαμβάνοντας έστω και για λίγη ώρα την παρέα του. Ο ίδιος τους συμβούλεψε «να έχουν ελπίδα και παρηγοριά στο Χριστό, γιατί ο πόνος είναι μεγάλος τον διαπιστώνουμε όταν επισκεπτόμαστε ιδρύματα». Παράλληλα τόνισε πως «όπου μπορώ να βοηθήσω θα είμαι κοντά σε αυτά τα ιδρύματα, αλλά η θητεία μου στη μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα είναι σύντομη». Άλλωστε όπως είναι γνωστό και το επιβεβαίωσε και ο κ. Δαμασκηνός στις 22 Φεβρουαρίου θα εκλεγεί ο νέος μητροπολίτης και αρχές Μαρτίου θα γίνει η ενθρόνισΉ του. Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, όπου αποφασίστηκε η σύγκλιση της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την 21η και 22η Φεβρουαρίου. Την δεύτερη ημέρα των εργασιών της ιεραρχίας θα γίνει γνωστός ποιος θα είναι ο νέος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ