ΕΛΛΑΔΑ

«Οικογενειακά αλληλοκαρφώματα» στο ΣΔΟΕ

«Οικογενειακά αλληλοκαρφώματα» στο ΣΔΟΕ

Γραφείο οικογενειακών παραπόνων έχει καταντήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Καθημερινά φτάνουν στο ΣΔΟΕ καταγγελίες από θυμωμένους και αδικημένους συγγενείς, οι οποίοι για να εκδικηθούν την πεθερά ή τον σύζυγό τους δε διστάζουν να τους «καρφώσουν» για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από τις πλέον συνηθισμένες περιπτώσεις είναι εκείνες που γίνονται μεταξύ συζύγων όταν ο ένας διαπιστώσει ότι ο άλλος τον απατά.

Πρόσφατα μάλιστα μία απατημένη σύζυγος έστειλε φάκελο με στοιχεία στο ΣΔΟΕ αποκαλύπτοντας λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε ο σύζυγός της στο εξωτερικό. Το...αστείο της υπόθεσης ήταν ότι στον λογαριασμό ήταν και η ίδια συνδικαιούχος, γεγονός που δεν την απέτρεψε ωστόσο από το να καταγγείλει την υπόθεση.

Άλλη μια χαρακτηριστική καταγγελία είναι εκείνη, όπου γαμπρός κατήγγειλε τον πεθερό του για παράνομο πλουτισμό, όταν εκείνος δεν του έγραψε ένα ακίνητο σε νησί των Κυκλάδων που του είχε υποσχεθεί. Αντί γι'αυτόν δηλαδή το έγραψε στο παιδί του, κρατώντας την επικαρπία, με αποτέλεσμα αυτό να εξοργίσει τον καταγγέλλοντα, ο οποίος έγραψε στην καταγγελία ότι ο πεθερός είχε στην κατοχή του πολλά ακίνητα αρκετά μεγάλης αξίας.