ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής:Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση φαρμάκων

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής:Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση φαρμάκων

Με το μήνυμα "Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να ζήσουν οι συμπολίτες μας" προσέτρεξαν πολλοί κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, στην Πλατεία του ΙΝ Ζωοδόχου Πηγής, για να παραδώσουν φάρμακα μεγάλης αξίας στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

κατά τη δράση του με τον ΣΚΑΙ "Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία". Νέοι, άνεργοι και μικρά παιδιά, προσέφεραν φάρμακα που αγόρασαν από το υστέρημά τους για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Τα φάρμακα προορίζονται να στηρίξουν τους ανασφάλιστους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που σήμερα συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας του. Οι 12 σάκοι με φάρμακα που συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο όπου θα ακολουθήσει διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Στόχευση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για το 2013 είναι η δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Τράπεζας φαρμάκου, που θα αποτελέσει τη γέφυρα παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανασφάλιστους φτωχούς ασθενείς

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πατ.Σπυρίδωνας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, η υπεύθυνη δημ σχέσεων του ΣΚΑΙ κ. Γιαννακάκη, οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κ. Μαρία Παιδονόμου, κ. Χρήστος Δασκαλόπουλος, κ. Ευγενία Δασκαλοπούλου, κ. Άννα Παπαπροκοπίου κα

Μεγάλη ποσότητα φαρμάκων προσέφερε η Κεντρική Εφορία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, που στη συνέχεια, παρόντος του Αρχηγού της, επισκέφθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με πολλά στελέχη, δηλώνοντας "συνοδοιπόροι του εθελοντισμού" στο σπουδαίο έργο του Ιατρείου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΟΛΗΣ κος Δήμτσας ξενάγησαν τους Προσκόπους στους χώρους του Ιατρείου και στη συνέχεια συζήτησαν τους άξονες συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν και τα σπουδαία επιτεύγματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από την προσωπική εργασία όλων των άξιων και εκπαιδευμένων εθελοντών.

Επόμενος σταθμός για τη συγκέντρωση φαρμάκων είναι το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρκέλλας στο Βοτανικό.