ΕΛΛΑΔΑ

Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν ακύρωσαν καλοκαιρινές κρατήσεις

Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν ακύρωσαν καλοκαιρινές κρατήσεις

Δεν επηρεάστηκε από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα ο ρυθμός των προκρατήσεων από το εξωτερικό για διακοπές στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παραμένει εφικτός ο στόχος για 17 εκατ. αφίξεις το 2013, όπως επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

"Για φέτος, στόχος είναι η αύξηση των αφίξεων κατά 1 εκατ. τουρίστες και των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ", συμπλήρωσε ο κ.Ανδρεάδης, λίγο πριν από την έναρξη ευρείας σύσκεψης για τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑ-Θ).

"Από τη Βρετανία και τη Γερμανία οι προκρατήσεις είναι αυξημένες σε διψήφιο ποσοστό, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν και προκρατήσεις από Ρωσία. Τα μηνύματα είναι θετικά και από τις αγορές της Τουρκίας, του Ισραήλ και των Βαλκανίων", σημείωσε ο κ.Ανδρεάδης. τουρισμό, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη "σοβαρή προσπάθεια συνεργασίας" με την Turkish Airlines και την TURSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων), ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης ως κόμβου ("hub") για την προσέλκυση περισσότερων Ασιατών. 'Οπως διευκρίνισε, υπό συζήτηση βρίσκεται κοινό πακέτο για ταξίδια από την Ασία προς Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και τα ελληνικά νησιά.