ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τον Σουλειμάν και η Turkish Airlines στη Θεσσαλία

Μετά τον Σουλειμάν και η Turkish Airlines στη Θεσσαλία

Η διευθύντρια της εταιρείας στην Ελλάδα Γκιουλάϊ Οζτουρκ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, του δημάρχου Σκιάθου κ. Νίκου Πλωμαρίτη και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, για τον προγραμματισμό κοινών μελλοντικών δράσεων και προωθητικών ενεργειών, με στόχο το «άνοιγμα» της Θεσσαλίας σε νέες αγορές.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός, η Turkish Airlines είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη και υπάρχει εκατέρωθεν πρόθεση συνεργασίας για να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η Θεσσαλία ως τουριστικός προορισμός και να προσελκύσει τουρίστες από νέες αγορές, όπως είναι η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νότιος Κορέα, η Ινδία. Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούνιο ξεκινούν επισκέψεις στη Θεσσαλία, ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό,(tour operators, εταιρίες, ξένοι δημοσιογράφοι) ώστε να έρθουν σε συνεργασία με τους δικούς μας tour operators, και να υπάρξει μια όσμωση της προσπάθειας αυτής για να έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Απ’ την πλευρά της η Γ. Οζτούρκ αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία τόνισε – μεταξύ άλλων – πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη περιφέρεια με την οποία η TurkishAirlinesξεκινά μια τέτοια συνεργασία.

«Οι τουρκικές αερογραμμές πετάνε σε 220 περιοχές του κόσμου και θα θέλαμε από αυτές τις περιοχές να φέρουμε τουρισμό σε αυτή την πάρα πολύ ωραία περιοχή» τόνισε η κ. Οζτούρκ και πρόσθεσε πως η αρχή θα γίνει με τους Ιάπωνες, καθώς τους ενδιαφέρει και ο θρησκευτικός αλλά και ο πολιτιστικός τουρισμός, πέρα από τη θάλασσα και το βουνό.

Μετά τη συνάντηση αυτή ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με τη συμμετοχή φορέων της Θεσσαλίας για τον συντονισμό της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών από τις χώρες στις οποίες πετάει η Turkish Airlines.

Όπως έγινε γνωστό, τον Ιούνιο ξεκινάνε τα πρώτα “Fam Trips” όπως ονομάζονται, στα οποία tour operators και δημοσιογράφοι από περιοχές, κυρίως της Ασίας, πρόκειται να επισκεφθούν τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας και να τους προβάλλουν στις χώρες τους.

Απώτερος στόχος είναι οι τουρίστες οι οποίοι πετάνε με τις τουρκικές αερογραμμές να επισκέπτονται με οργανωμένα τουριστικά πακέτα την περιοχή μας.