ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση των επεισοδίων στις Σκουριές

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση των επεισοδίων στις Σκουριές

Σε εφέτη ανακριτή αναμένεται να ανατεθεί η υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής, έπειτα από σχετική παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη.

Η ύπαρξη διαφόρων δικογραφιών και η σοβαρότητα της υπόθεσης οδήγησε τον κ. Δασούλα να ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη ανακριτή καθώς τα επεισόδια με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώνονται για τη λειτουργία της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Α.Ε. «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκαλούν προβληματισμό.

Της εν λόγω παραγγελίας είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, με την οποία ζητεί τη δίωξη παντός υπευθύνου για τα σοβαρά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι ομάδα πολιτών υπό την προστασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν έντονα στην μεταλλευτική δραστηριότητα, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη απ' τον Σεπτέμβριο του 2011. Γίνεται μάλιστα αναλυτική καταγραφή των επεισοδίων που έγιναν τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και τον περασμένο Οκτώβριο με επιθέσεις κουκουλοφόρων, βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, ρόπαλα, κ.λπ.

Τονίζεται ακόμη ότι η επίθεση στρεφόταν και εναντίον του, ενώ κινδύνευσαν να καούν τα μέλη δημοτικού συμβουλίου τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν και ότι πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητά τους.