ΕΛΛΑΔΑ

Πίνουν νερό... με χώμα στον Πύργο!

Πίνουν νερό... με χώμα στον Πύργο!

Νερό που μεταφέρει χώμα, λόγω της βύθισης των γεωτρήσεων από την έντονη κακοκαιρία και τις πολλές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τις περιοχές του δήμου Πύργου, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι σε χωριά του πρώην δήμου Ιάρδανου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στα Χανάκια, όπου λόγω της βύθισης της γεώτρησης μαζί με την άντληση νερού γινόταν και άντληση χώματος, με αποτέλεσμα το νερό στις βρύσες των σπιτιών να μη φτάνει καθαρό.

Όπως εξήγησε στο patrisnews ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Λάμπης Αριστειδόπουλος, η άντληση χώματος παρουσιάζεται σε περιπτώσεις όπου κάποια γεώτρηση έχει βυθίσει, ενώ τόνισε πως ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Πύργου έχουν ήδη ξεκινήσει διάφορες παρεμβάσεις καθαρισμού των δεξαμενών και των δικτύων των χωριών του πρώην δήμου Ιάρδανου, έτσι ώστε να αποφεύγονται προβλήματα με ακάθαρτο νερό στις βρύσες των σπιτιών.

«Μερικές φορές μπορεί κάποια γεώτρηση να έχει βυθίσει λόγω των βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα όπως συνέβη πρόσφατα στα Χανάκια μαζί με την άντληση νερού να γίνεται και άντληση χώματος. Όταν γίνεται αυτό κάνουμε παρέμβαση, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ στη δεξαμενή και στο δίκτυο, κάτι που θα γίνει σε όλα τα χωριά που παρουσιάζουν πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Αριστειδόπουλος και ξεκαθάρισε πως καθαρισμός θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και στο δίκτυο του Βουνάργου.