ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Βίντεο: Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.


Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους.

Μόλις έφθασε το Άγιο Φως, τελέστηκε σύντομη δέηση στο αεροδρόμιο ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος εκπροσώπησε και στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως την Εκκλησία της Ελλάδος.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ στην τελετή παρέστη και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το αεροδρόμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κ. Τσιάρας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, ενώ ο κ. Γ. Καλατζής εκπροσώπησε την Βουλή.

Από το αεροδρόμιο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ ειδικές πτήσεις αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το Άγιο Φως στην Αθήνα-Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή