ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο Ολλανδός - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Στη φυλακή ο Ολλανδός - Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος με την αποτρόπαια πράξη του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς μαχαίρωσε πάνω από 20 φορές τον 12χρονο Ρώσο, ο οποίος έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη.

Ο 20χρονος θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 20χρονου, Φραγκίσμος Λαμπρινός, ανέφερε ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου εκφράζει «συγνώμη, όποια αξία κι αν έχει αυτή την ώρα». Ο ίδιος είπε ότι ο 20χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και μάλιστα έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία. Το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι υπάρχει και μια απόφαση δικαστηρίου από το Άρμεν της Ολλανδίας, για πλήρη δικαστική συμπαράσταση, το οποίο σημαίνει ότι η υπογραφή του 20χρονου σε έγγραφα δεν έχει ισχύ.

Από την πλευρά της η ανακρίτρια έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε σχέση με την κατάστασή του.

Σε ό,τι αφορά όσα ο 20χρονος είπε, ο κ.Λαμπρινός αρκέστηκε να πει ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κάποιο λογικό ισχυρισμό και συλλογισμό».

Μόλις 15 λεπτά της ώρας έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 20χρονος Σιρίνο Σράιβερ, ο οποίος κατακρεούργησε με 20 μαχαιριές τον 12χρονο Νικήτα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο 20χρονος μπήκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο μετά τις 11.30 παρουσία του δικηγόρου του Φραγκίσκου Λαμπρινού και 15 λεπτά αργότερα βγήκε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το cretalive, μαραθώνια ήταν η κατάθεση της μητέρας του 20χρονου Αλεξάνδρα, η οποία έφθασε μαζί με την κόρη της Βιρτζίνια στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, φέροντας ντοκουμένα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί της πνευματικής κατάστασης του 20χρονου Ολλανδού. Ο 20χρονος, περίπου στις 10.00 το πρωί, μία ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, και από την πίσω πόρτα του κτιρίου έφτασε, σιδηροδέσμιος και συνοδεία αστυνομικών, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.