ΕΛΛΑΔΑ

Δωδώνης Χρυσόστομος: «Τυφλοπόντικες ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα»

Δωδώνης Χρυσόστομος: «Τυφλοπόντικες ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα»

Σκληρή απάντηση δίνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος σε όσους τον κατηγόρησαν επειδή εμφανίστηκε με πολιτική περιβολή και όχι με ράσα στην Κίνα.

«Τυφλοπόντικες των υπονόμων που λερώνουν από όπου κι αν περάσουν» χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομος εκείνους που, όπως τονίζει, ανέδειξαν ένα ανύπαρκτο θέμα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν φορούσε το ράσο του όταν βρισκόταν στην Κίνα σε επίσημη επίσκεψη, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος σε διεθνή έκθεση για τον τουρισμό, ως επικεφαλής της συνοδικής επιτροπής θρησκευτικού τουρισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δωδώνης υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές πως απαγορεύεται ρητά στην μακρινή χώρα της Άπω Ανατολής οποιαδήποτε πολιτική και θρησκευτική έκφραση με οιονδήποτε τρόπο.

Στην άποψη κάποιων ότι «πέταξε τα ράσα» ο Σεβασμιότατος απαντά με καυστικό τρόπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Κωνσταντινούπολη φοράνε ράσα; Ή μήπως ήμουν σε κανένα κλαμπ;».

Παράλληλα, τόνισε πως θα ξαναφορέσει κοστούμι αν αυτό επιβάλλεται και πρόκειται με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει την Εκκλησία.