ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση πλοίων στο Στενό Καφηρέα: Εισροή υδάτων σε ένα από τα πλοία

Σύγκρουση πλοίων στο Στενό Καφηρέα: Εισροή υδάτων σε ένα από τα πλοία

Σε επικοινωνία που είχε το newsbomb.gr με το Λιμενικό Σταθμό Γαυρίου στην Άνδρο, επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα των δύο φορτηγών πλοίων που συγκρούστηκαν λίγο μετά της 03:30 τα ξημερώματα στο Στενό Καφηρέα που βρίσκεται μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου.


Πρόκειται για το σημαία Μάλτας φορτηγό πλοίο «Κάθριν» (KATHERINE) με 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων ένας Ελληνας, στο οποίο υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τρύπα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση. Ήδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, ενώ τα υπόλοιπα 6 παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Το φορτηγό πλοίο «Κάθριν» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το άλλο φορτηγό πλοίο ονομάζεται «Μπαρού Σάτου» (BARU SATU) σημαίας Παναμά. Είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας τεχνικός. Είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.

Και τα δύο πλοία, όπως έγινε γνωστό, ήταν ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν οι ναυτικοί, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

KATHERINE

Το «Κάθριν»

BARU SATU

Το «Μπαρού Σάτου»

Διαβάστε επίσης:
Πριν από λίγο: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στο Στενό Καφηρέα

Πηγή φωτογραφιών: marinetraffic