ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Σύλληψη 35χρονου για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Άλιμος: Σύλληψη 35χρονου για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Για διακίνηση σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, συνελήφθη ένας 35χρονος στον Άλιμο.


Ειδικότερα, μετά την έκδοση σχετικών διατάξεων από τις Εισαγγελικές αρχές για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 35χρονου.

Όπως προέκυψε από την διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος για περίπου πέντε μηνών, με τη χρήση διαφορετικών και μοναδικών ΙP διευθύνσεων, κατείχε και διακινούσε μέσω ειδικών προγραμμάτων διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο τουλάχιστον 152 αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στον Άλιμο, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ στους οποίους μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρού υλικού.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e - mail στο 11012@hellenicpolice.gr