ΕΛΛΑΔΑ

Η δυστυχία του να είσαι άνεργος

Η δυστυχία του να είσαι άνεργος

Χιλιάδες άνεργοι συνωστίζονται καθημερινά έξω από τα 110 υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά μέσο ορό σε αυτά εγγράφονται ημερησίως 150 άνεργοι στην πλειονότητά τους νέοι οι οποίοι διατηρούν τις ελπίδες τους να βρουν δουλειά έστω και εποχική, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

«Ζω μισή ζωή» λέει 32χρονη διαζευγμένη μητέρα κοριτσιού 3 ετών, που έχασε πρόσφατα τη δουλειά της. Δεν πρόλαβε για μόλις δύο ημέρες να δηλώσει ότι έμεινε άνεργη και θερμοπαρακαλούσε τον υπάλληλο πίσω από τον γκισέ να την καταγράψει ως εμπρόθεσμη.

«Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω τίποτα, μου το απαγορεύει ο νόμος» απάντησε η υπάλληλος.

Την ίδια στιγμή ιδιοκτήτης δεκάδων ακινήτων που του αποφέρουν ενοίκια 250.000 ευρώ το χρόνο ετησίως ως τη περασμένη Πέμπτη εισέπραττε για δύο χρόνια επίδομα ανεργίας 420 ευρώ μηνιαίως, όπως αντίστοιχα το ίδιο συνέβαινε και για επιχειρηματία ο οποίος έβαλε λουκέτο στην επιχείρησή του χρωστά μισθούς σε απολυμένους υπαλλήλους τους και με κάποιον τρόπο εισέπραττε και αυτός επίδομα ανεργίας.

Για ποιον νόμο λοιπόν κάνουν λόγο οι αρμόδιοι;...

Τα δεινά που περιμένουν τους απολυμένους εκμεταλλεύονται γραφεία τα οποία εισπράττουν προμήθεια 10% για κάθε επίδομα ανεργίας που εξασφαλίζουν αλλά και πλαστογράφοι των εγγράφων που απαιτούνται για την κάρτα ανέργου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα!

Επιδότηση ανέργων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Ένα εκατομμύριο άνεργοι μέσα σε 4 χρόνια