ΕΛΛΑΔΑ

Είσαι πρώην χρήστης; Κάτσε στην ανεργία!

Είσαι πρώην χρήστης; Κάτσε στην ανεργία!

Φρένο στην ελπίδα έβαλαν σε ένα νεαρό άνδρα που εδώ και χρόνια προσπαθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά στη ζωή του.

Ο άνθρωπος ήταν για χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών μέχρι που κατάφερε να απεξαρτηθεί περνώντας το πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), στην Αθήνα. Κατόπιν αναζήτησε δουλειά. Μόλις πληροφορήθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την κάλυψη κενών εποχιακών θέσεων, έσπευσε να κάνει τα χαρτιά του.

Όλα ήταν σωστά και κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους 33 τυχερούς που πέτυχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Από δω και πέρα, όμως, ξεκινά ο Γολγοθάς του ίδιου. Ένας Γολγοθάς που «συμπίπτει» με την πορεία και άλλων ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Επειδή ως χρήστης ουσιών είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μικροαδικήματα, αυτομάτως και έχασε τη θέση που κατάφερε να διεκδικήσει στον διαγωνισμό της Περιφέρειας. Απλώς διότι το ποινικό μητρώο του δεν ήταν καθαρό. Γεγονός το οποίο θεωρείται άδικο για τις ευπαθείς ομάδες όπως οι πρώην χρήστες ναρκωτικών.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα της Ρόδου είπε μία πικρή αλήθεια: «Μου γκρέμισαν τα όνειρα».

Ο άνθρωπος φωνάζει: «Δεν σκότωσα. Ναι, έκανα παρανομίες όταν ήμουν στα ναρκωτικά. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με το γεγονός ότι ήμουν εξαρτημένος. Τα δικαστήρια και οι ειδικοί το λένε αυτό, δεν το λέω εγώ. Σήμερα, οι καταδίκες μου, αντί κάποιος να βρεθεί και να τις σβήσει για να μπορέσω να κάνω μια νέα αρχή, είναι για μένα εφιάλτης.Για ποια επανένταξη λοιπόν μας λένε, όταν η μια πόρτα κλείνει μετά την άλλη σε ανθρώπους σαν εμένα;» Και να σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία διετία τρέχουν δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα «τρυπήσουν» τις καταθέσεις μας

Μαθητές στη Νάουσα γύρισαν την πλάτη στα λεφτά γνωστού μεγιστάνα