ΕΛΛΑΔΑ

Προσάραξη αλιευτικού σκάφους σε βραχονησίδα κοντά στη Κέρκυρα

Προσάραξη αλιευτικού σκάφους σε βραχονησίδα κοντά στη Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, το πρωί της Τρίτης η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Κυβερνήτη του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους «Ναυσικά» με τετραμελές πλήρωμα και έμφορτο με δίχτυα αλιείας ότι είχε προσαράξει στο βόρειο θαλάσσιο στενό μεταξύ Κέρκυρας – Αλβανίας πλησίον βραχονησίδας Σέρπας.


Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού καθώς και περιπολικό όχημα Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκαν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, το ρυμουλκό «Δίας» του λιμένα Κερκύρας καθώς και επαγγελματίας δύτης προς παροχή συνδρομής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά και μέσα απορρύπανσης σύμφωνα με τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Το απόγευμα της Τρίτης το «Ναυσικά» αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του ρυμουλκού, και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο και συνοδεία του πλωτού περιπολικού σκάφους κατέπλευσε ασφαλώς στα καρνάγια πλησίον του νέου λιμένα της Κέρκυρας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω αλιευτικού, μέχρι οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρητών.