ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Δεν κλείνουν δρόμους σήμερα οι αγρότες

Ημαθία: Δεν κλείνουν δρόμους σήμερα οι αγρότες

Στην απόφαση να μην προχωρήσουν σήμερα σε κλείσιμο της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας, κατέληξαν οι αγρότες της Ημαθίας.

Ωστόσο, εάν μέχρι αύριο, στις 12 το μεσημέρι, δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα θέματα που τους απασχολούν, "κανείς δεν εγγυάται για το τι μέλλει γενέσθαι", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας).

Στην Κουλούρα βρίσκονται από το πρωί αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται καθοριστικά για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους Θεσσαλούς να έχουν συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών για το προσεχές Σάββατο, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών, ενώ ησυχία επικρατεί- προς το παρόν -σε Δράμα, Καβάλα και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.