ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη αστυνομικός υποδιευθυντής για κατάχρηση εξουσίας

Συνελήφθη αστυνομικός υποδιευθυντής για κατάχρηση εξουσίας

Στα χέρια των ανδρών της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων έπεσε αστυνομικός υποδιευθυντής που υπηρετεί σε τμήμα των Βορείων προαστίων, ο οποίος έχει «κρυφά» στην ιδιοκτησία του δύο ταβέρνες στους Αμπελοκήπους.

Ο αξιωματικός κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, φορολογικές παραβάσεις, ενώ απασχολούσε και υπαλλήλους στις ταβέρνες με "μαύρη" εργασία, ανάμεσα τους και έναν αστυνομικό, τον οποίο είχε υφιστάμενο στο τμήμα.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, είχε στο όνομα της γυναίκας του τα δύο καταστήματα, για να μην φαίνεται ο ίδιος ως ιδιοκτήτης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, έφευγε συχνά από την υπηρεσία του και πήγαινε στις επιχειρήσεις του για να τις επιβλέπει και να τις διευθύνει, εκμεταλλευόμενος την αστυνομική του ιδιότητα.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, είχε σύμφωνα με πληροφορίες, μία κλειστή αποθήκη με δύο ταμειακές μηχανές για να κόβει εκτάκτως αποδείξεις σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, ενώ αρκετοί υπάλληλοί του δεν είχαν βιβλιάριο υγείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να κινηθούν εναντίον του και πειθαρχικές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που διοργάνωνε πάρτι στην Αθήνα

36χρονος «αστυνομικός» πήγε να απαγάγει 11χρονη