ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στον Αλφειό

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στον Αλφειό

Με την υπερχείλιση του Αλφειού σε όλο το εύρος της παραποτάμιας ζώνης του- από το ύψος της Αλφειούσας έως και τα Καλυβάκια και με πλημμυρισμένο τον κάμπο των Μακρισίων -και με την υποχώρηση τμημάτων επαρχιακών οδών στους δήμους Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Ζαχαρως -Φιγαλείας

φορείς και κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι την Τρίτη με τη μανία των στοιχείων της Φύσης, που έρχονται «εκδικητικά» με το 2007, να θυμίσουν σε όλους ότι έργα δεν έγιναν και παρόλο το πέρας του Χειμώνα, ο Μάρτιος έχει …άγριες διαθέσεις!


Ειδικότερα στον δήμο Ανδρίτσαινας -Κρεστένων η δημοτική αρχή με όσα μηχανήματα διέθετε-συνολικά έξι στον αριθμό- ρίχθηκε στη μάχη να απομακρύνει βράχους και χώματα από το επαρχιακό της δίκτυο ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηρίστηκε απροσπέλαστο το αγροτικό δίκτυο από Γρύλο έως και Θεισόα! Στον Γρύλο μάλιστα έχει «μόνιμη βάση» πια ,το ένα εκ των έξι μηχανημάτων του δήμου εξαιτίας συνεχούς κατάπτωσης βράχων και διεκόπη η κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία, για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στην Φρίξα και στον συνδετήριο δρόμο, Μακρισίων -Καλυβακίων , τοποθετήθηκαν ακόμη και ογκόλιθοι για να περιορίσουν την κατολίσθηση που εξελίσσεται.

Πηγή: patrisnews.com