ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το νέο συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο

Θεσσαλονίκη: Το νέο συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο

Με ικανοποιητική προσέλευση δημοτικών υπαλλήλων και χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα διεξήχθη η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ).

Tο εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 1.555 εργαζόμενοι από τους περίπου 2.300 που είναι εγγεγραμμένοι στον ΣΕΔΘ, ενώ 70 ψηφοδέλτια ήταν είτε άκυρα είτε λευκά.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ανεξάρτητη παράταξη "Μέτωπο Αλλαγής - Επανεκκίνηση", η οποία, έχοντας λάβει 519 ψήφους, κατέλαβε πέντε από τις συνολικά δεκατρείς θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκ μέρους της συγκεκριμένης παράταξης στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ θα συμμετέχουν κατά σειρά εκλογής ο Χρήστος Πελτέκης, ο Κώστας Φούντας, ο Κώστας Χόχας, ο Κώστας Κυπαρίσσης και ο Κώστας Ξανθόπουλος.

Ο συνδυασμός "Ανεξάρτητο - Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης", που μέχρι πρότινος διοικούσε τον ΣΕΔΘ, κατέλαβε τέσσερις έδρες, έχοντας λάβει 430 σταυρούς. Στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ εξελέγησαν από τον συγκεκριμένο συνδυασμό ο τέως πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Βάιος, ο Γιάννης Βασιλείου, ο Γιώργος Παπασουλιώτης και η Βίκη Νάκου.

Ο Φώτης Μαραντζίδης, ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης και η Σμαρώ Ζαχαριάδου είναι τα τρία στελέχη που θα εκπροσωπήσουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΔΑΣ". Η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ συγκέντρωσε 301 σταυρούς προτίμησης και κατέλαβε τρεις έδρες.

Από την πλευρά της "Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης - ΑΕΚ", η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή του πέτυχε ο Νέστωρ Τσουμαλάκος. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση η συγκεκριμένη παράταξη έλαβε 158 ψήφους.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ δεν θα εκπροσωπηθούν οι παρατάξεις "Φτάνει Πια - Πρώτα οι Εργαζόμενοι" και "Πολιτικός Χειμώνας", που προτιμήθηκαν αντίστοιχα από 60 και 17 ψηφοφόρους.

Ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τον πρώτο συνδυασμό θα συγκαλέσει μέσα στις επόμενες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση, ώστε να αναδειχθεί το νέο προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Συμμορία με κλοπές μοτοσυκλετών στη Θεσσαλονίκη