ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για το επίδομα που λάμβανε η μητέρα της Κωνσταντοπούλου

Εισαγγελέας για το επίδομα που λάμβανε η μητέρα της Κωνσταντοπούλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» σύμφωνα με το οποίο η Λίνα Αλεξίου , δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ , Ζωής Κωνσταντοπούλου, "εισέπραττε επί σειράν ετών παράνομα επίδομα ανηλίκων τέκνων από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων ενώ θα στρέφεται και κατά άλλων αναλόγων περιπτώσεων.

Την έρευνα θα διενεργήσουν οι εισαγγελείς Ε. Σίσκου και Χ. Μαστοραντωνάκης.

Το δημοσίευμα επικαλείτο έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρει, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).

«Τρομακτική, ανοίκεια, αναίτια και παντελώς στερούμενη ερείσματος επίθεση» χαρακτήρισε την υπόθεση η Ζωή Κωνσταντόπουλου λέγοντας επίσης πως «δεν είχαν ειδοποιηθεί από το ΕΤΑΠ –ΜΜΕ η μητέρα μου και 400 συνολικά συνταξιούχοι, ειδοποιήθηκαν ξαφνικά το Νοέμβριο» .

«Η μητέρα μου δεν έπαιρνε το επίδομα για δεκαετίες. Το άλλο Ταμείο, ο ΕΔΟΑΠ, έκανε ό,τι έπρεπε και διέκοψε την καταβολή όταν έπρεπε» σημείωσε.
Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι «η μητέρα μου ζήτησε σωστά να υπολογιστεί σωστά το επίδομα».

«Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι βρέθηκα να βάλλομαι» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

ΑΣΕΠ: Νέοι τελικοί (;) πίνακες για τους σχολικούς φύλακες