ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Θεσσαλονίκη: Δυο συλλήψεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 70 ετών συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ επιχειρούσαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα δύο μη νομίμων μεταναστών.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την Ελλάδα δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Επίσης, συνελήφθησαν οι δύο μετανάστες ηλικίας 35 και 38 ετών, οι οποίοι κατείχαν και χρησιμοποίησαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να εξέλθουν παράνομα από την Ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο Έλληνες το απόγευμα του Σαββάτου μετέβησαν στο αεροδρόμιο, όπου προμηθεύτηκαν εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης με τα στοιχεία ταυτότητάς τους, για πτήση που θα αναχωρούσε αργότερα την ίδια ημέρα, με προορισμό πόλη της Γερμανίας. Μετά το τσεκάρισμα, αποχώρησαν από τον αερολιμένα και μετέβησαν σε κοντινό σημείο, όπου ο 41χρονος άντρας συνάντησε τους δύο αλλοδαπούς στους παρέδωσε τις κάρτες επιβίβασης.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ακόμη ότι οι δύο μετανάστες κατείχαν ισάριθμα πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία σύμφωνα με δήλωσή τους, προμηθεύτηκαν σε προγενέστερο χρόνο από αλλοδαπό άτομο στην Αθήνα, έναντι χρηματικού ποσού των 7.000 ευρώ έκαστος, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και η διαδικασία παραλαβής των καρτών επιβίβασης.

Από την προανάκριση η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο 41χρονος Έλληνας, προέβη σε ανάλογη πράξη τουλάχιστον ακόμη εννέα φορές, λαμβάνοντας για την κάθε «διευκόλυνση», το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εβδομάδα εμβολιασμού σε αδέσποτους σκύλους