ΕΛΛΑΔΑ

Πιερία: Τα φυτά των Θεών στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου

Πιερία: Τα φυτά των Θεών στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Τομέας Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέχεια της πιλοτικής δράσης του 2013, η οποία περιλάμβανε ενημερωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πιερίας, για το 2014 έχει σχεδιαστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: "Τα φυτά των θεών στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου", το οποίο θα υλοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 με ώρα έναρξης: 10.00 π.μ.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μαθητές της Γ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων του δήμου Δίου-Ολύμπου. Στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση της σχέσης του φυσικού περιβάλλοντος με τη μυθολογία και τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων και η ανάπτυξη του δεσμού των μαθητών με τα μνημεία της περιοχής, μέσα από βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες.

Υπεύθυνες σχεδιασμού και οργάνωσης της δράσης είναι η κα. Σεμέλη Πινγιάτογλου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας και η κα. Μαρία Ιατρού, ΕΤΕΠ Τομέα Αρχαιολογίας. Για την υποστήριξη της δράσης έχει συσταθεί δίκτυο συνεργασίας με τοπικούς φορείς στο οποίο μετέχουν η ΚΖ΄ ΕΠΚΑ, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου».

Διαβάστε επίσης: 33ο Συνέδριο Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδ.- Θράκης