ΕΛΛΑΔΑ

Το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Βουλευτού του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου κ. Μαριέττας Γιαννάκου, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί κλιμάκιο σπουδαστών Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας, Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Οι σπουδαστές που παρέμειναν στις Βρυξέλλες για τρεις ημέρες, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας του κορυφαίου οργάνου λήψης αποφάσεων της Ευρώπης, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα», που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στο πλαίσιο της εξάμηνης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., ενώ τους παραχώρησε συνέντευξη ο Διευθυντής του Μακεδονικού Αγώνα, κ. Βασίλης Νικόλτσιος ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα τις έννοιες της «Παιδείας» και του «Πολιτισμού» ως μέσο εξόδου από την κρίση. Παράλληλα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του φλαμανδόφωνου τοπικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, TV Brussel και συναντήθηκαν και με τον Διευθυντή του δικτύου, κ. RobertEsselinckx, ο οποίος τους ανέλυσε τη βελγική δημοσιογραφική νοοτροπία και δεοντολογία.

Λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα, όλοι οι σπουδαστές έγιναν δεκτοί στο γραφείο της κ. Μαριέττας Γιαννάκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου η βουλευτής δεν δίστασε να απαντήσει στα ερωτήματά τους αναφερόμενη στο σύνθετο και ρευστό τοπίο που έχει διαμορφωθεί σε όλη την Γηραιά Ήπειρο καθώς και στον κρίσιμο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγάλη αυτή εκπαιδευτική εμπειρία έκλεισε με μία όμορφη περιήγηση στην Παλιά Πόλη ενώ ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε η κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μίας πάγιας και διαχρονικής συνεργασίας, προκειμένου οι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με την «καρδιά» των ευρωπαϊκών κεντρικών αποφάσεων και να γνωρίσουν Ευρωβουλευτές αλλά και γενικότερους φορείς δόμησης και υποστήριξης της ευρωπαϊκής επιτροπής σε θέματα επιμόρφωσης, πολιτισμού, εργασίας, παιδείας και κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει βραβευτεί από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων ως κορυφαίο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στις σπουδές Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, γεγονός που πιστοποιείται από τις συνεχείς ηγετικές πρωτοβουλίες του προς όφελος των σπουδαστών του.