ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμός Οσίου Παϊσίου – Παναγή Μπασιά στη Λέρο (βίντεο)

Εορτασμός Οσίου Παϊσίου – Παναγή Μπασιά στη Λέρο (βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, έγινε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου.

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον ναό, προσκυνητές, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου ο οποίος φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες που έψαλλαν και ύμνησαν την μεγάλη μορφή του ταπεινού Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου και έψαλαν και τον Πολυχρονισμό του. Επίσης ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα που του ευχήθηκε «έτη πολλά».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η οικογένεια Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, που είναι και οι κτήτορες του Ναού, παρέθεσαν πλούσια τράπεζα και παραδοσιακό Λέρικο γλέντι, προς τιμήν του Μητροπολίτη, του ιερού κλήρου, αλλά και όλου του εκκλησιάσματος.

Το πρωί της επομένης, Παρασκευή 6-6-2014, στον ίδιο Ναό, έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά εξαίροντας την μορφή και το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του οσίου.


Πηγη: diakonima.gr

Διαβάστε επίσης

Έρχεται επαλήθευση προφητείας Παϊσιου για «Τουρκία και μεγάλο πόλεμο»;