ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία δημοτικών υπαλλήλων

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία δημοτικών υπαλλήλων

Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα και διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης με απόφαση του συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του νόμου 4250/14 για την αξιολόγηση των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

«Δεν είμαστε αντίθετοι γενικώς στην αξιολόγηση, αλλά στο νόμο 4250/14 που δεν αποσκοπεί σε πραγματική αξιολόγηση, αλλά οδηγεί σε απολύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι τάσσονται ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» καθώς και στην υποβολή της ποσόστωσης από τους γενικούς διευθυντές των δήμων, όπως προβλέπεται από το νόμο και καλούν τους δημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλίες με αίτημα την κατάργησή του.

Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν και επέδωσαν το ψήφισμα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο και αύριο το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση και με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Το ψήφισμα κοινοποιείται στους αρμόδιους υπουργούς στην ΠΕΔΚΜ και στα κόμματα, ενώ καλούνται οι διοικήσεις των συλλόγων άλλων δήμων του νομού σε κοινή σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα και μετά θα ακολουθήσει ενημέρωσή τους από την ΠΟΕ - ΟΤΑ σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά ο επανέλεγχος των συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου

Πού επανατοποθετούνται οι 600 «διαθέσιμοι» διοικητικοί