ΕΛΛΑΔΑ

Οι νέοι υπερσύγχρονοι συρμοί του Μετρό

Οι νέοι υπερσύγχρονοι συρμοί του Μετρό

17 νέοι υπερσύγχρονοι συρμοί έχουν ενταχθεί στο στόλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. - LCD οθόνες και ισχυρότερο κλιματισμό σε όλα τα βαγόνια

Οι υπερσύγχρονοι συρμοί του μετρό διαθέτουν κλιματισμό, οθόνες LCD, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας.

Το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εδώ και μερικές εβδομάδες, απολαμβάνει την μετακίνηση του στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι νέοι συρμοί του μετρό προσφέρουν όλες τις ανέσεις για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Οι νέοι συρμοί, χρώματος πράσινου διαθέτουν αναβαθμισμένο εσωτερικό περιβάλλον, υψηλής αισθητικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συρμοί διαθέτουν καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία, υψηλότερη δομική αντοχή σε φορτία και σε κόπωση, αμάξωμα από αλουμίνιο, εξελιγμένο σύστημα φρένων αναβαθμισμένο και ισχυρότερο κλιματισμό σε όλα τα βαγόνια καθώς και μεγιστοποίηση της χρήσης ανακυκλούμενων υλικών.

Οι επιβάτες, ωστόσο, αυτό που θα που θα αντικρίσουν αρχικά και θα τους κάνει εντύπωση είναι το νέο σύστημα πληροφόρησης με διπλές οθόνες LCD σε κάθε βαγόνι, ηλεκτρονικούς χάρτες αντί των τυπωμένων χαρτών πάνω από τις θύρες που δείχνουν την κατεύθυνση του συρμού και τους επόμενους σταθμούς.
Μάλιστα, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό χώρο των βαγονιών υπάρχουν κάμερες για επιτήρηση των θυρών.

Στα θέματα ασφαλείας των επιβατών έχουν προστεθεί νέο σύστημα ανίχνευσης καπνού εσωτερικά και εξωτερικά του συρμού και παράθυρα έκτακτης διαφυγής των επιβατών σε περίπτωση ανάγκης.

Οι 17 συνολικά νέοι συρμοί έχουν τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

-Συνολικό μήκος συρμού 106 μέτρα, αποτελούμενος από 6 βαγόνια.
-Χωρητικότητα σε επιβάτες, καθήμενοι 188, όρθιοι 844, σύνολο 1032.
-Μέγιστη ταχύτητα 120χλμ./ώρα, ταχύτητα λειτουργίας 80χλμ./ώρα.