ΕΛΛΑΔΑ

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ι.Μ. Κορίνθου

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ι.Μ. Κορίνθου

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου η υποδοχή των Ι. Λειψάνων εκ των Αγίων της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα ων Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων Παύλου και Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής και της Ι. Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων. Μετά την σύντομη δέηση στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, παρισταμένου του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια επακολούθησε η Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων, στην οποία προεξήρχε και πάλι ο προσκεκλημένος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου Ιεράρχης Σεβ. Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο ευθύς αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού.

Στην Υποδοχή και την Ι. Αγρυπνία έψαλε η συνοδεία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. κ. Πλάτωνος Κρικρή, υπό την Διεύθυνση του κ. Γ. Γεμελή.

ΠΗΓΗ diakonima.gr

Διαβάστε επίσης

Άγιο Όρος: Εορτάζει τη Σύναξη της Παναγίας «Αξιον Εστί»