ΕΛΛΑΔΑ

Άφαντος ο Δημοσθένης Βεργής

Άφαντος ο Δημοσθένης Βεργής

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλάκιση γιατί καταπάτησε χιλιάδες στρέμματα στον Μαραθώνα

Τα ίχνη του προέδρου των «Ελλήνων Οικολόγων» κ. Δημοσθένη Βεργή αναζητά η αστυνομία, μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένης Βεργής για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Βεργής εμφανίζεται ότι διεκδικούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452 χιλ. τ.μ η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8 εκ. ευρώ, στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ Στεφάνου, έκταση που όχι μόνο ήταν δασική ή αναδασωτέα, αλλά ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, γεγονός που αρνήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» εμφανίζεται να προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

Μέχρι στιγμής ο κ. Βεργής παραμένει άφαντος, κανείς από την οικογένειά του δηλώνει πως δεν ξέρει που βρίσκεται ενώ και το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε σε 37 χρόνια φυλάκιση ο Δ. Βεργής