ΕΛΛΑΔΑ

Νικ. Πρίντζος: «Δεχόμαστε πόλεμο διαπλεκόμενων συμφερόντων»

Νικ. Πρίντζος: «Δεχόμαστε πόλεμο διαπλεκόμενων συμφερόντων»

Πόλεμο που δέχεται, τόσο ο ίδιος ως πρόεδρος, όσο και η ΕΒΟΛ, καθημερινά, από τα ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα, κατήγγειλε ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος, που έκανε λόγο για τεράστια ζημιά που προκαλείται στη μοναδική Συνεταιριστική Οργάνωση που είναι υγιής Πανελλαδικά, ενώ προειδοποίησε ότι, αν η κατάσταση αυτή δεν σταματήσει, εντός του Ιουλίου, θα αναγκαστεί να κάνει αποκαλύψεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, αναφέρθηκε σε μαραθώνια συνάντηση οκτώ ωρών που έγινε χθες στο Βόλο παρουσία συνεταιριστών από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο και του προεδρείου της ΠΣΑΣΕΓΕΣ, ενώ έκανε λόγο για κατάρρευση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, στο γεγονός ότι η ΕΑΣ Βόλου φέτος δεν μπόρεσε να συνδράμει στην αγορά δημητριακών από τους αγρότες για να τους βοηθήσει, ενώ εξήγγειλε την συμβολαιακή γεωργία που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο σε όλη τη Θεσσαλία, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ. Επίσης, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας και εμφιάλωσης γάλακτος και σύντομα θα ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού για να ξεκινήσει τη λειτουργία του, τόνισε ότι οι παραγγελίες πάνε καλά στο εσωτερικό της χώρας και τα προϊόντα εξαπλώνονται στο 80% της Ελληνικής επικράτειας, ενώ έδωσε οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης και τόνισε ότι, επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές, ζήτησε έλεγχο από το ΣΔΟΕ, τον οικονομικό εισαγγελέα και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Νικήτας Πρίντζος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το ΕΒΟΛ, έχουν μπει στο στόχαστρο διαπλεκόμενων ντόπιων και ξέων συμφερόντων και εξέφρασε πίστη ότι η Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της και λειτουργεί.

«Η ζημιά που προκαλείται στην ΕΒΟΛ από την επίθεση αυτή είναι τεράστια. Αν δω ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται, εντός του Ιουλίου είμαι υποχρεωμένος, έναντι των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των καταναλωτών και των πολιτών της Μαγνησίας, να δώσω λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν και μακάρι να μη χρειαστεί να το κάνω» ήταν η δήλωση του κ. Πρίντζου.

Ερωτηθείς να αποκαλύψει λεπτομέρειες ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ δεν το έκανε, αλλά περιορίστηκε να πει ότι οι κινήσεις αυτές πλήττουν τη συνεταιριστική οργάνωση, που υφίσταται συγκεκριμένη μεγάλη ζημιά.

Σύσκεψη συνεταιριστών

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του χθες στο Βόλο, κράτησε οκτώ ώρες (ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα) με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, αλλά και της ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως ανέφερε έγινε μεγάλη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ο ίδιος τόνισε ότι το συνεταιριστικό κίνημα κατέρρευσε, με ευθύνη των συνεταιριστών και της Πολιτείας. Στη συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνουν άμεσα ενέργειες για να διασωθεί η παρουσία των αγροτών (εκκοκιστήρια, τυροκομεία, συσκευαστήρια και αποθηκευτικοί χώροι), που βρίσκονται προ της εκποίησης και, ότι χάνεται δεν ξαναγίνεται, όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος.

Επίσης τη σύσκεψη απασχόλησε η νέα ΚΑΠ, ενώ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι 20 ημέρες πριν κατατεθεί η τελική πρόταση προς την ΕΕ, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι αυτή συγκεκριμένα και το μόνο που γνωρίζουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποί τους είναι ότι υπάρχουν τρεις προτάσεις.

Τελικά οι συνεταιριστές αποφάσισαν να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να περισώσουν ότι είναι δυνατόν και σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον Έβρο για …επιθεώρηση ο Βασίλης Κικίλιας