ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη των ανδρών της Πυροσβεστικής με τις φλόγες

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στο Αντισκάρι της Κρήτης που ξέσπασε σήμερα το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών δυνάμεων που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο συνεχίζουν την δύσκολη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.

Ο καιρός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δυσκόλεψε τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έφτασαν έως και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατέκαψε θερμοκήπια και απείλησε κατοικίες. Οι οικισμοί του Γερόκαμπου και του Τσίγκουνα εκκενώθηκαν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση επιχειρούν 23 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα του Δήμου, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Μέτωπα σε ολόκληρη την χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά κοντά στο χωριό Άγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε σε παραλίμνια έκταση (δίπλα στη λίμνη Κορώνεια) και δεκάδες στρέμματα καλαμιών έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Επίση, πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην θέση Σκοπός Ζακύνθου. Η πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή του Χώρου Υγιεινομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ). Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Αντισκάρι της Κρήτης - Απειλούνται κατοικίες

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σκοπός

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά δίπλα στη λίμνη Κορώνειας