ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες εικόνες από τον αποκλεισμό της Αμερικανικής Βάσης στη Σούδα

Οι πρώτες εικόνες από τον αποκλεισμό της Αμερικανικής Βάσης στη Σούδα

Κορυφώνεται από σήμερα, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας στα Χανιά, η «μάχη της Κρήτης» κατά της εν πλω καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Νωρίς το μεσημέρι, πάνω από 100 άτομα, απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί προς την Αμερικανική βάση στο Μαράθι. Ο αποκλεισμός των συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους είναι βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, αφορά μόνο το προσωπικό της βάσης, ενώ ο δρόμος είναι ανοιχτός για πολίτες.

Τι είχε συμβεί νωρίτερα στο κέντρο των Χανίων
Στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση για να ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία προς τη βάση της Σούδας. Η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση, ήταν σχετικά μικρή ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε συμβολική πορεία 100 περίπου συγκεντρωμένων στην πόλη των Χανίων.

Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Συντονιστικό κατά των Χημικών, σχεδιάζεται παράλληλα εκ νέου εν πλω διαμαρτυρία με αλιευτικά και φουσκωτά που θα αποπλεύσουν από τα Χανιά και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το Cape Ray στο σημείο της υδρόλυσης.

Φορείς και συλλογικότητες, προκειμένου να δυναμώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας, έχουν προγραμματίσει δράσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά του κόσμου στη νατοϊκή βάση.

Δείτε περισσότερα στο Flashnews.gr