ΕΛΛΑΔΑ

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά

Η επικαιρότητα με άλλη ματιά

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Αμφίπολη και στο μεγαλοπρεπή Τύμβο του Λόφου Καστά, ωστόσο η δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σημαδεύτηκε και γεγονότα και δρώμενα!

Το πρώτο κουδούνι της χρονιά "χτύπησε" στις 11 Σεπτέμβρη και χιλιάδες μαθητές γύρισαν στο σχολείο μετά από τρεις μήνες ξεγνοιασιάς, η 11η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για όλο τον πλανήτη. Φέτος, συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το στιγμή που άλλαξε το ρου της ιστορίας.

Εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμη και... λίθοι» - Θεσσαλονίκη

2149925

Η νέα μόνιμη υπαίθρια έκθεση (στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου) με τον συμβολικό τίτλο «Μνήμη και... λίθοι» παρουσιάζει λίθινες αρχαιότητες από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία -στην πλειονότητά τους των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων (από τον 1ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.). Πρόκειται για μαρμάρινες σαρκοφάγους και ταφικούς τύμβους, αρχιτεκτονικά μέλη κτιρίων, αντικείμενα εργαστηριακής χρήσης, ταφικούς βωμούς

1ος Αγώνας Μικρασιατικής Μνήμης στη Νέα Κίο - Αργολίδα

2150388

Με πάρα πολλές συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ο 1ος Αγώνας Μικρασιατικής Μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο». Η Εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα έγιναν στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη . Ο αγώνας περιελάμβανε 11.000 μ. για αθλητές -δρομείς,11.000 μ. για περιπατητές,1000 μ. για παιδιά Δημοτικού Σχολείου & Γυμνασίου.

Η Βανέσα Μέι στο Ηρώδειο - Αθήνα

2150221

Με μια παράσταση εφ' όλης της ύλης, η βιρτουόζος του βιολιού Βανέσα Μέι, μάγεψε και συγκίνησε το κοινό, στη συναυλία της την Παρασκευή, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας – Κορινθία

2149548

Είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο. Στους μικρούς επισκέπτες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στο παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών.

Ισπανία – Διαδήλωση για ανεξαρτησία στην Καταλονία

2149527

Χιλιάδες Ισπανοί παρελαύνουν με τις σημαίες που συμβολίζουν το Καταλονικό κράτος στους δρόμους της Βαρκελώνης ζητώντας την ανεξαρτησία τους.

ΗΠΑ – Επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου

2149525

Δυο προβολείς φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό της Νέας Υόρκης, ακριβώς εκεί που πριν από 13 χρόνια βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, που κατέρρευσαν μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο και να στοιχίζει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Πανσέληνος στην Αθήνα

2148572

Η ελληνική σημαία που βρίσκεται στην σκεπή του Κοινοβουλίου κυματίζει μπροστά από την πανσέληνο την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Άγαλμα Μεγάλου Αλέξανδρου – Θεσσαλονίκη

2148816

Σκέιτερς κάνουν τα δικά τους κόλπα μπροστά από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, στην συμπρωτεύουσα, λίγο πριν τη δύση του ηλίου.

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Αθήνα

2149447

Αίθουσα του 15ου δημοτικού σχολείου το οποίο στεγάζεται σε κοντέινερ από το 2004, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: «Σύμβολο του θανάτου οι Καρυάτιδες»