ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Norman Atlantic: Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Αμεση ήταν χθες (28/12/2014) το πρωί η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάτρας, προκειμένου να στελεχωθεί το πυροσβεστικό σκάφος «Σκούρτης», ώστε να αποπλεύσει από το λιμάνι και να κατευθυνθεί προς την θαλάσσια περιοχή, όπου φλεγόταν το «Norman Atlantic».

Όπως περιέγραψε ο αρχιπυροσβέστης και πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης, «μόλις πήραμε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων μέσα σε περίπου 20 λεπτά βρισκόμασταν στο λιμάνι της Πάτρας». Ειδικότερα, ανέφερε ότι «περίπου στις 8.30 το πρωί της Κυριακής πήραμε εντολή να αναχωρήσουμε με το πλοίο για το σημείο όπου φλεγόταν το "Norman Atlantic", με εντολές για συμμετοχή στις προσπάθειες κατάσβεσης και διάσωσης.»

Αμέσως, συνέχισε, συγκροτήθηκε πενταμελές κλιμάκιο πυροσβεστών από το Α΄ Πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας. Επικεφαλής του κλιμακίου τέθηκε ο Βασίλης Φερτάκης, ο οποίος χθες το πρωί εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στον Α΄ Πυροσβεστικό σταθμό. Σε περίπου 20 λεπτά της ώρας το κλιμάκιο των πυροσβεστών βρισκόταν στο λιμάνι, όπου λίγο μετά τις 9 το πρωί απέπλευσε το πυροσβεστικό σκάφος «Σκούρτης», μαζί με το οκταμελές πλήρωμα.

Όπως περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Φερτάκης, «αποπλεύσαμε από το λιμάνι της Πάτρας με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν άνεμοι έντασης περίπου 5 μποφόρ. Όμως όταν φθάσαμε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα νησιά της Οξιάς και της Λευκάδας οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν με τους ανέμους να φθάνουν τα 8 μποφόρ». Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αρχιπυροσβέστης, «ήταν αδύνατον να συνεχίσουμε, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια τόσο για του πληρώματος, όσο και του σκάφους». Αμέσως, όπως είπε ο κ. Φερτάκης, «ενημερώσαμε το κέντρο επιχειρήσεων και τότε μας δόθηκε η εντολή να επιστρέψουμε στο λιμάνι της Πάτρας».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις