ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Και δεύτερος Έλληνας νεκρός

Norman Atlantic: Και δεύτερος Έλληνας νεκρός

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών - Δυο οι Έλληνες νεκροί

Σε πολύνεκρη τραγωδία εξελίσσεται η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άτομα, ενώ αγνοούνται δεκάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή!

Και δεύτερος Έλληνας νεκρός στη λίστα

Υπάρχει και δεύτερος Έλληνας στον κατάλογο των νεκρών του Norman Atlantic, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η «εμπλοκή» με τις λίστες των επιβατών- μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών αρχών- είναι η αιτία που προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία του δεύτερου νεκρού.

Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας αφήνουν αιχμές εναντίον των ιταλικών αρχών, λέγοντας ότι δεν έχουν δοθεί από την Ιταλία ούτε η λίστα με τους διασωθέντες Έλληνες.

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, με τις ελληνικές αρχές να ζητούν διασταύρωση στις λίστες των διασωθέντων.

Σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, 432 άτομα διασώθηκαν σε σύνολο 478 ατόμων της αρχικής λίστας επιβαινόντων στο Norman Atlantic, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων φθάνει μέχρι και τα 38 άτομα.

Τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών κάνουν λόγο για 475 επιβαίνοντες στο σκάφος "Norman Atlantic"ι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαμβάνεται το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΑΝΕΚ έδωσε στις ελληνικές αρχές νέα λίστα επιβαινόντων, που αριθμεί 475 άτομα.

Η Ιταλία δεν επιβεβαιώνει ότι ο Γ. Δούλης είναι νεκρός

Το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Έλληνας, Γ. Δούλης, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σωθεί. Ο γιος του φερόμενου ως νεκρού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κανένα από τα πέντε πτώματα τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του πρώτου νεκρού.

Αγωνία στα ελληνικά λιμάνια

Τους δικούς τους ανθρώπους αναζητούν στα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας οι συγγενείς των επιβατών.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης των διασωθέντων καθυστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι συγγενείς των επιβαινόντων στο πλοίο να μην γνωρίζουν εάν οι δικοί τους άνθρωποι έχουν διασωθεί. Περίπου 90 Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής. Στο υπουργείο Ναυτιλίας έχει φτάσει από την Ιταλία νέα λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων και έχει ξεκινήσει η διασταύρωση στοιχείων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το πλοίο «Norman Atlantic». Οι τελευταίοι που απομακρύνθηκαν από το πλοίο ήταν ο καπετάνιος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι και τέσσερις ιταλοί αξιωματούχοι.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος,ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος , καθώς και η φρεγάτα Ναυαρίνο του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την... κόλαση

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, που έφτασαν στις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με το ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού. Εμφανώς εξαντλημένοι, περιγράφουν τις ώρες αγωνίας που έζησαν, τη μάχη με τα κύματα και τις φλόγες για να κρατηθούν στην ζωή.

Στην κάμερα ιταλικού καναλιού μίλησε η Γεωργία Δούλη, σύζυγος του Έλληνα που φέρεται να έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε στη θάλασσα από τη γλίστρα του Norman Atlantic, όπου είχε εγκλωβιστεί προσπαθώντας να επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο.

«Εγώ δεν κοιμόμουν, ο άντρας μου κοιμόταν..... κάτι μου φάνηκε ότι μύριζε», εκμυστηρεύτηκε, συμπληρώνοντας:

«Ο κόσμος δεν ήξερε πού να πάει. Αφού βγήκε από την πόρτα, έριξε ένα βαρελάκι στη θάλασσα (σωστική λέμβος). Σε αυτή επιβιβάστηκαν πολλά άτομα».

Τι είπε στο Newsbomb.gr σύζυγος διασωθέντα

Σχετικές ειδήσεις