ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Καταστράφηκαν καλλιέργειες εξαιτίας του χιονιά

Ηλεία: Καταστράφηκαν καλλιέργειες εξαιτίας του χιονιά

Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά παραγωγές εσπεριδοειδών στο νομό Ηλείας εξαιτίας του παγετού των τελευταίων ημερών, καθώς το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιανουαρίου ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους -4 βαθμούς Κελσίου στο Δήμο Αδρίτσαινας-Κρεστένων.

Εκτός από τον καρπό που επηρεάστηκε άμεσα από τον πάγο, μεγάλη ζημιά έχει υποστεί και το φυτικό κεφάλαιο, δηλαδή τα δέντρα, που όπως εκτιμούν οι αγρότες, θα ξεραθούν.

«Από ότι διαπιστώσατε και εσείς η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Ο παγετός ήταν πάρα πολύ ισχυρός. Δεν είναι μόνο ότι χάνουμε την παραγωγή μας αλλά έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και το φυτικό κεφάλαιο. Τα δέντρα δεν θα αντέξουν και θα ξεραθούν. Η θερμοκρασία έφθασε σε εξωτερικό χώρο στις 11:00 το βράδυ είχε -4», επεσήμανε ο αγρότης κ Ευθύμιος Τσαούσης στο patrisnews.com

Μέσα στην Κρέστενα το θερμόμετρο έφθασε μέχρι και το -8 με αποτέλεσμα να κάνει τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια. Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Μπαλιούκος τις πρώτες πρωινές ώρες το θερμόμετρο στις παραποτάμιες και παραλίμνιες περιοχές που είναι οι καλλιέργειες των εσπεριδοειδών θα έδειχνε ακόμα ποιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Σχετικές ειδήσεις