ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταγωνιστής της αντιρατσιστικής καμπάνιας: «Οι Έλληνες έχετε μεγάλη καρδιά»

Πρωταγωνιστής της αντιρατσιστικής καμπάνιας: «Οι Έλληνες έχετε μεγάλη καρδιά»

Είναι 27 ετών, φέρει το όνομα Σοχέλ και κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Εδώ και 12 χρόνια ζει στη χώρας μας και δεν έχει σκεφτεί ούτε μία στιγμή να φύγει. Ο λόγος για τον πρωταγωνιστή της συγκλονιστικήςαντιρατσιστικής καμπάνιας της Action Aid που άγγιξε τις καρδιές όλων μας.

Ο 27χρονος Σοχέλ αγαπά πολύ την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει είναι μια καλή χώρα με όμορφο κόσμο.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», τονίζει πως στην πραγματικότητα δεν έχει δεχθεί ποτέ ρατσιστική επίθεση και δηλώνει ότι οι ρατσιστές στη χώρα μας αποτελούν μειοψηφία. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει φίλοι και γνωστοί του έχουν πέσει θύματα ρατσιστικής βίας. Σύμφωνα με τον Σοχέλ, η χειρότερη περίοδος που έχει ζήσει στην Ελλάδα ήταν όταν οι ρατσιστικές επιθέσεις αποτελούσαν σχεδόν καθημερινότητα.

«Τότε φοβόμουν πάρα πολύ. Είχα ένα μεγάλο βάρος εδώ» λέει χαρακτηριστικά, ωστόσο, διευκρινίζει πως ενώ θα μπορούσε να φύγει για Ιταλία και Γερμανία προτιμάει την Ελλάδα, επειδή την αγαπάει.

«Σκεφτόμουν γιατί; Κι εγώ άνθρωπος είμαι. Αλλά αυτοί που χτυπούν δεν σκέφτονται πως είμαστε άνθρωποι» αναφέρει σχολιάζοντας τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί φίλοι του.

«Όταν πρωτοήρθα ήταν πάρα πολύ καλά. Και δουλειές υπήρχαν και ο κόσμος με αγαπούσε. Τώρα που η οικονομία έχει πρόβλημα είναι δύσκολα, αλλά όχι για μένα. Για όλους. Οι Έλληνες είναι εγκάρδιοι άνθρωποι, σε αγαπούν» λέει ο Σοχέλ.

Τέλος, ο 27χρονος διευκρινίζει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ενώ κάνει λόγο για άτομα στην Ελλάδα που τον έχουν βοηθήσει.

Δείτε το βίντεο της αντιραστικής καμπάνιας της Action Aid παρακάτω:

Σχετικές ειδήσεις