ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στο Highspeed 5: Μέλος του πληρώματος ήταν ο νεκρός

Δυστύχημα στο Highspeed 5: Μέλος του πληρώματος ήταν ο νεκρός

Επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο άτυχος άνδρας που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Δευτέρας (23/03) στο φλεγόμενο Highspeed 5, ήταν μέλος του πληρώματος.

Η σορός του απανθρακωμένου άνδρα, ο οποίος ήταν ο προϊστάμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου, εντοπίστηκε από πυροσβέστες στο κατάστρωμά του Highspeed 5.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο επιβατηγό οχηματαγωγό της εταιρείας Hellenic Seaways, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο για επισκευή στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Η μεγάλης έκτασης φωτιά κατασβέστηκε αργά το μεσημέρι κι έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει να ερευνά το πλοίο.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα 5 επισκευαστικά συνεργεία που βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος πάνω στο πλοίο, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και είναι καλά στην υγεία τους.

Τώρα οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, θα διερευνήσουν αν τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν στο πλοίο.

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε η εταιρεία Hellenic Seaways στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής του υπαλλήλου της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Σχετικές ειδήσεις