ΕΛΛΑΔΑ

«Πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη» λένε οι «Κρητικοί»

«Πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη» λένε οι «Κρητικοί»

Δεκάδες CD με συνομιλίες των έξι νεαρών της παρέας της κρητικών της Γαλακτομικής Σχολης Ιωαννίνων, έχουν σταλεί στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της αυτοκτονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι συνομιλίες είναι τηλεφωνικές κι έχουν καταγραφεί από τους «κοριούς» της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού έγινε δεκτό από τον αρμόδιο εισαγγελέα το αίτημα άρσης απορρήτου που υπέβαλαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αμέσω μετά τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη κι ενώ έρχονταν στο φως αναφορές ακραίων περιστατικών «πλάκας» με στόχο τον άτυχο σπουδαστή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», μεταξύ των εκατοντάδων φράσεων των έξι νεαρών της παρέας των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που κατέγραψαν οι «κοριοί», αναφέρονται και οι εξής: ««Εμείς τι φταίμε, μας μπλέκουν άδικα», «ακούνε όλες τις διαδόσεις του κόσμου», «γιατί τα φορτώνουν όλα σ' εμάς;», «δεν κάναμε τίποτα, μόνο πλάκα», «εμείς τον ψάχναμε και τώρα μας κατηγορούν», «παίζαμε με τον Βαγγέλη και μας βγάζουν τραμπούκους», «πάνε να μας φορτώσουν την αυτοκτονία του Βαγγέλη».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από αυτές τις επικοινωνίες δεν προκύπτουν προς το παρόν ύποπτες αναφορές, που θα μπορούσαν να αναδεικνύουν προσπάθειες συγκάλυψης εγκληματικής ενέργειας ή συμφωνίας κοινών θέσεων χειρισμού της υπόθεσης.

Οι επισυνδέσεις αφορούσαν σε νεαρούς που είχαν φοιτήσει στη σχολή τον προηγούμενο χρόνο, ανάμεσά τους και ο φαντάρος, που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα καταγγελλόμενα περιστατικά εκφοβισμού, και κάποιοι καινούργιοι της νέας φοιτητικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ αυτές τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομαγνητοφώνηση και μετά το Πάσχα θα ληφθούν καταθέσεις από τους έξι συμφοιτητές του Βαγγέλη, από τους γονείς, την αδερφή, τον αδερφό του και την κοπέλα με την οποία ο σπουδαστής επιθυμούσε να συνάψει ερωτική σχέση.

Η εφημερδία σημειώνει πως ο αρμόδιος εισαγγελέας φαίνεται να έχει πει πως θέλει η μητέρα του άτυχου παιδιού και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να καταθέσουν τελευταία, όταν έχουν ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων και η ιατροδικαστική έκθεση.

Επίσης, μετά το Πάσχα αναμένεται και ο καθηγητής Ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, να λάβει το σύνολο των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων και να ολοκληρώσει την έκθεσή του προκειμένου και αυτή να συμπεριληφθεί στη ογκώδη δικογραφία.

Συγκινεί η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Με μήνυμά της σε προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η αδερφή του αδικοχαμένου φοιτητή, έκανε «έκκληση» στον Βαγγέλη να την επισκεφθεί στα όνειρά της, προκαλώντας συγκίνηση στους διαδικτυακούς της φίλους.

«Βαγγέλη απόψε αν μ´ακούς, εκεί ψηλά που είσαι, κατέβα λίγο να σε δω, και τον καημό μου σβήσε... Έλα Βαγγέλη στ´όνειρο, την συντροφιά σου να ´χω, και πες μου μην ανησυχείς εγώ είμαι εδώ υπάρχω!!!! – 6/2/2015», έγραψε στο μήνημά της η Ελένη Γιακουμάκη.

Σχετικές ειδήσεις