ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη Τύπου των τοπικών αρχών Κορυδαλλού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνέντευξη Τύπου των τοπικών αρχών Κορυδαλλού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντιδρούν οι τοπικές αρχές του Κορυδαλλού στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι δήμαρχοι των όμορων δήμων δίνουν συνέντευξη Τύπου σήμερα (Πέμπτη 16 Απριλίου 2015) ζητώντας να διεξαχθεί η δίκη εκτός της πόλης.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων. Για ό,τι συμβεί, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και την απόλυτη ευθύνη» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορυδαλλού.

Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έχει παραπέμψει το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός πόλης στην κρίση του δικαστηρίου και πως την ημέρα έναρξή της, ο δήμος, όπως και οι υπόλοιποι φορείς, αναμένεται να καταθέσουν στην έδρα του δικαστηρίου τις σχετικές ενστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, θα καταθέσει την αντίθεσή του στο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη, πέραν από το γεγονός ότι θα είναι αστυνομοκρατούμενη, θα κατακλυστεί από συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκό κάλεσμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως διευκρίνισε, το σημείο διεξαγωγής της δίκης γειτνιάζει με 11 σχολικές μονάδες, τρεις παιδικούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα, ενώ η οδός Διονυσίου Σολωμού οδηγεί στα σχολεία και στην αίθουσα των δικαστηρίων.


Υπενθυμίζεται, ότι δήμος και φορείς της πόλης, καθώς επίσης βουλευτές όλων των κομμάτων της Β' Πειραιά (εκτός της Χρυσής Αυγής), αλλά και υπουργοί, έχουν ταχθεί υπέρ του αιτήματος να μη διεξαχθεί η δίκη (που αρχίζει τη Δευτέρα 20 Απριλίου) στον συγκεκριμένο χώρο και να μεταφερθεί αλλού.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, όπου τη Δευτέρα 20 Απριλίου, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία, παράλληλα, κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (7:30 έως 11:30) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ και Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών, καλούν σε συγκέντρωση στις 20 Απριλίου, στις 8:00, στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους κατηγορούμενους από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Σχετικές ειδήσεις