ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Δεν είμαστε εμείς οι διακινητές, λένε οι Σύροι συλληφθέντες

Ρόδος: Δεν είμαστε εμείς οι διακινητές, λένε οι Σύροι συλληφθέντες

Θύματα του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα, δηλώνουν οι δυο Σύροι, που φέρονται ως τα άτομα που οργάνωσαν τη μεταφορά των 93 παράτυπων μεταναστών με ιστιοφόρο σκάφος στις ακτές της Ρόδου, μέσω του δικηγόρου τους.

Την Πέμπτη θα απολογηθούν οι δύο Σύροι, φερόμενοι ως διακινητές, του μοιραίου ιστιοφόρου που βυθίστηκε την Δεύτερα 20 Απριλίου στις ακτές της Ρόδου και παρέσυρε στο θάνατο τρεις ανθρώπους.

Οι δύο νεαροί, που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ισχυρίζονται πως είναι Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αναλάβουν το πλοίο μεσοπέλαγα καθώς ο καπετάνιος τους εγκατέλειψε.

Οι φερόμενοι ως δουλέμποροι υποστηρίζουν μέσω του δικηγόρου τους, Στέλιο Αλεξανδρή, πως επικράτησε πανικός όταν ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο με αποτέλεσμα, να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους αναλαμβάνοντας το πλοίο.

Και επειδή γνώριζαν κάποια πράγματα για τη θάλασσα, ανέλαβαν δράση.

Το χρονικό

Το σκάφος προσάραξε και βυθίστηκε χθες λόγω των ισχυρών ανέμων σε παραλία της Ρόδου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα (ένα 5χρονο κοριτσάκι και μία 45χρονη, υπήκοοι Ερυθραίας, αλλά και ένα 23 άνδρας από τη Συρία).

Από τους 90 παράτυπους μετανάστες που διασώθηκαν, επτά γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείου της Ρόδου, 35 φιλοξενούνται στο λιμεναρχείο και 46 στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Σχετικές ειδήσεις