ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Πύργος: Άρχισε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Μετά από μήνες που τα σκουπίδια στοιβάζονταν δημιουργώντας «βουνά» εστιών μόλυνσης και ανυπόφορης κακοσμίας στους δρόμους του Πύργου, ξεκίνησε επιτέλους την Τετάρτη (22/04) η αποκομιδή τους.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, φορτωτές, φορτηγά και απορριμματοφόρα έχουν αρχίσει να απομακρύνουν ποσότητες απορριμμάτων από κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας της Ηλείας αλλά και σε σημεία που βρίσκονται έξω από τα σχολεία της πόλης.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου προχωρούν στον καθαρισμό και στην απολύμανση των χώρων όπου βρίσκονταν για μήνες, τόνοι με σακούλες απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, 2.000 τόνοι απορριμμάτων θα μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας και άλλοι 1.500 τόνοι στον ΧΥΤΑ Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.

Προηγουμένως, τα απορρίμματα θα μεταφέρονται σε σταθμό μεταφόρτωσης, που θα λειτουργήσει σε χώρο έξω από το δημοτικό στάδιο του Πύργου.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή αγώνα της Δυτικής Αχαΐας, που τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Φλόκα αντιδρώντας στην μεταφορά απορριμμάτων από τον Πύργο, θα συνεδριάσει απόψε προκειμένου να αποφασίσει ποιά στάση θα κρατήσει στη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί εισήγηση για δίμηνη ανοχή, μέχρι δηλαδή να υλοποιηθεί η απόφαση που αφορά την μεταφορά στον ΧΥΤΑ Φλόκα 2.000 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο.

Πάντως, η συντονιστική επιτροπή έχει πάρει απόφαση για προσφυγή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, με σκοπό τον έλεγχο της ορθής λειτουργία του ΧΥΤΑ Φλόκα.

Επιπλέον, στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Πύργο, «για μία πόλη χωρίς σκουπίδια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις