ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Μουσικό «όχι» στην ενδοσχολική βία

Ιωάννινα: Μουσικό «όχι» στην ενδοσχολική βία

Αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα είναι η εκδήλωση κατά του bullying που διοργανώνεται την Τετάρτη στα Ιωάννινα.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, διοργανώνουν το βράδυ της Τετάρτης (29/04) εκδήλωση και ταυτόχρονα απευθύνουν μήνυμα στην κοινωνία για να εναντιωθεί στον σχολικό εκφοβισμό.

Με σύνθημα «Μιλήστε, πείτε όχι στο Bulling», η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, θα κινηθεί σε ρυθμούς τζαζ και ροκ ενώ θα συμμετάσχει σε αυτή και συμφωνική ορχήστρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Ιωάννης Γιώσας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στα Μουσικά Σχολεία το bulling έχει μικρούς δείκτες, όμως αποτελεί επικίνδυνο φαινόμενο για την σχολική ζωή, γιατί την δηλητηριάζει και ακρωτηριάζει τους παιδαγωγικούς στόχους, την αγωγή και την μάθηση.

Εν τω μεταξύ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών το βράδυ της Δευτέρας (27/04) με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέωνκαι μαθητών, πανεπιστημιακοί και εισαγγελείς που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας, παρέθεσαν σημαντικά στοιχεία.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, «πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά γι' αυτό το φαινόμενο, γιατί η σιωπή μας είναι αυτή που το συντηρεί».

Σχετικές ειδήσεις