ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση και πορεία των λιμενεργατών στον Πειραιά

Συγκέντρωση και πορεία των λιμενεργατών στον Πειραιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (07/05) οι λιμενεργάτες.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια πραγματοποιούν σήμερα, 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις των λιμενεργατών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τη διαμαρτυρία τους, το αίτημα τους και τις τοποθετήσεις τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός ζήτησε από τους λιμενεργάτες να θεωρήσουν ότι αυτή η κυβέρνηση δίνει μία μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού για να στηρίξει σε πολλή δύσκολες συνθήκες την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με κοινωνικό όφελος και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν σε όφελος του ελληνικού λαού και με κατοχύρωση των συμφερόντων του δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος επεσήμανε πως όσο το θέμα των λιμανιών παραμένει ανοιχτό και η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, τα λιμάνια θα είναι εστίες αγώνων απέναντι στην πολιτική αυτή που είναι των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησαν από τον υπουργό να σταματήσουν σε πρώτη φάση οι δύο διαγωνισμοί για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς θεωρούνται «νεκροί» πολιτικά και νομικά και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε αναδιάρθρωση των λιμανιών με προσλήψεις επενδύσεις και νέες συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Τόνισε ότι ο υπουργός τους δήλωσε ότι υπάρχουν πιέσεις- δεν έχουν παρθεί αποφάσεις και ότι το θέμα των διαγωνισμών είναι σε εκκρεμότητα.

Σχετικές ειδήσεις