ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Επίσκεψη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τις συνθήκες φιλοξενίας μεταναστών

Σάμος: Επίσκεψη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τις συνθήκες φιλοξενίας μεταναστών

Τις δομές φιλοξενίας των μεταναστών στη Σάμο επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Τα μέλη του κλιμακίου βρέθηκαν στη Σάμο σήμερα Πέμπτη (14/05) , στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου Υγείας για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα, ατόμων.

Τα μέλη συμμετείχαν σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, μαζί με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Στη συνέχεια –όπως αναφέρει το ΑΠΕ- επισκέφθηκαν το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας (ΚΕΤΥ) Σάμου και την Κινητή Μονάδα Πρώτης Υποδοχής, όπου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών και τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Στόχος της ομάδας είναι η έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενων λοιμωδών νοσημάτων και η διόρθωση των τυχόν ατελειών των δομών φιλοξενίας των μεταναστών, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής για τους μετανάστες, τους ένστολους και όλους όσοι εμπλέκονται, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι συνθήκες μπορεί να μην είναι ιδανικές, είναι όμως συμβατές με τους κανόνες δημόσιας υγείας.

Σχετικές ειδήσεις