ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητικοί Αθλητικοί Αγώνες COBIS GAMES

Μαθητικοί Αθλητικοί Αγώνες COBIS GAMES

Το St Catherine’s British School (Βρετανικό Σχολείο Αγίας Αικατερίνης) διοργάνωσε στην Αθήνα το ετήσιο αθλητικό μαθητικό τουρνουά που πραγματοποιείται υπό την αίγίδα της Ένωσης Βρετανικών Διεθνών Σχολείων (COBIS).

Περισσότεροι από 450 μαθητές διεθνών Βρετανικών σχολείων από 20 διαφορετικές χώρες της Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής βρέθηκαν στην Αθήνα το τριήμερο 14-16 Μαϊου για να διαγωνιστούν στον στίβο, την κολύμβηση και το ποδόσφαιρο. Οι αθλητές (ηλικίας 9-13 ετών) και οι προπονητές τους φιλοξενήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εναρκτήρια τελετή (14 Μαϊου στο ΟΑΚΑ) όλες οι ομάδες παρέλασαν μαζί με τους προπονητές τους συνοδεία κρουστών από τους μαθητές του St. Catherine’s British School και παρουσίας πλήθους μαθητών, γονέων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Τα αγωνίσματα του στίβου και της κολύμβησης έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ( ΟΑΚΑ), ενώ οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Αθλητικό Κέντρο Παιανίας. Οι μαθητές αγωνίστηκαν ανάλογα με την ηλικία τους και οι ομάδες ήταν χωρισμένες ανά σχολείο.

Ο μεγάλος νικητής των αγώνων Δημοτικού ήταν το St. Saviour’s school από το Λάγος της Νιγηρίας και των αγώνων του γυμνασίου το Dubai College από το Ντουμπάϊ. Την τελετή λήξης (Αθλητικό Κέντρο Παναθηναϊκού, Παιανία) τίμησαν με την παρουσία τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Άγγελος Μπασινάς και Στέλιος Γιαννακόπουλος. Η απονομή των βραβείων συνοδεύτηκε με πολύ κέφι, συγχαρητήρια, ευχές, μουσική και πυροτεχνήματα.

Το St. Catherine’s British school, διοργανωτής της εκδήλωσης, είναι διεθνές Βρετανικό σχολείο στη Λυκόβρυση Αττικής. Το σχολείο ακολουθεί το Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα και οι μαθητές (ηλικίας 3-18 ετών) προέρχονται από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Η Ένωση COBIS (μέλος της οποίας είναι το St. Catherine’s British School), υπό την αιγίδα της οποίας οργανώθηκαν οι αγώνές, ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια. Μέλη της Ένωσης είναι βρετανικά σχολεία από όλο τον κόσμο που πληρούν ιδιαίτερα υψηλά κριτήρια ποιοίτητας στην παροχή εκπαίδευσης.

Ιστοσελίδα St. Catherine’s British School: http://www.stcatherines.gr/
Ιστοσελίδα Μαθητικών Αγώνων COBIS : http://www.cobisgamesathens.com/
Ιστοδελίδα Ένωσης Βρετανικών Διεθνών Σχολείων COBIS: http://www.cobis.org.uk/