ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου «πρωταγωνιστές» σε δύο πράξεις ανθρωπιάς

Χανιά: Εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου «πρωταγωνιστές» σε δύο πράξεις ανθρωπιάς

Δύο διαφορετικά περιστατικά, που στέλνουν μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε υπάρχουν άνθρωποι, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί στα Χανιά.

Πρωταγωνιστές ήταν εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου της πόλης, οι οποίοι βρήκαν χρήματα και τα παρέδωσαν σε αυτούς που ανήκαν.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη τη νύχτα, όταν συνεργείο απορριμματοφόρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων από κάδους, βρήκε ένα πορτοφόλι στο οδόστρωμα. Τα δύο μέλη του συνεργείου ενημέρωσαν τον οδηγό του απορριμματοφόρου, ο οποίος ελέγχοντας το πορτοφόλι βρήκε διάφορα έγγραφα, το ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς και τα στοιχεία του κατόχου. Τα μέλη του συνεργείου επικοινώνησαν, αμέσως, μαζί του και του παρέδωσαν το πορτοφόλι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, Γιάννης Κουτράκης, το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και η υπηρεσία θα αναζητήσει τρόπο για να ανταμείψει τα μέλη του συνεργείου καθαριότητας για την πράξη τους. «Έχω μείνει έκπληκτος. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ποιότητα αυτών των ανθρώπων. Εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η πράξη τους τιμά τους ίδιους αλλά και την υπηρεσία» ανέφερε ο κ. Κουτράκης.

Επίσης, νωρίς το πρωί, άλλο ένα περιστατικό, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, προστέθηκε στον κατάλογο των πράξεων ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, όταν ένοικος ξενοδοχείου της περιοχής αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Από λάθος, το τσαντάκι είχε καταλήξει σε σακούλα απορριμμάτων, την οποία, λίγο πριν, είχε πάρει μπροστά από το ξενοδοχείο το προσωπικό του μικρού απορριμματοφόρου της υπηρεσίας «πόρτα-πόρτα» που συγκεντρώνει τα απορρίμματα της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμανιού. Ο ένοικος του ξενοδοχείου εντόπισε το όχημα και ενημέρωσε τους εργαζόμενους, οι οποίοι ψάχνοντας μέσα στα απορρίμματα βρήκαν και του παρέδωσαν το τσαντάκι.

Σχετικές ειδήσεις