ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κλειστοί και πάλι οι κόμβοι Στρατωνίου και Πλανών από μεταλλωρύχους

Χαλκιδική: Κλειστοί και πάλι οι κόμβοι Στρατωνίου και Πλανών από μεταλλωρύχους

Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης (27/8), εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας προχώρησαν στον αποκλεισμό των διασταυρώσεων Στρατωνίου - Ιερισσού και Γοματίου - Πλανών.

Οι μεταλλωρύχοι διαμαρτύρονται για το σταμάτημα των έργων στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα και ζητούν την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το κλείσιμο των δρόμων, επηρεάζονται όσοι κινούνται οδικώς προς την Ιερισσό, την Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και τον Άθωνα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μετ' εμποδίων λόγω της διαμαρτυρίας, καθώς οι μεταλλωρύχοι ανοίγουν τους δρόμους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να αποσυμφορείται η κίνηση.

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα, ούτε στους άγιους πατέρες τους αγιορείτες, ούτε στους προσκυνητές, ούτε και στους επισκέπτες της περιοχής. Μοιράζουμε φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για να ενημερωθεί ο κόσμος» δήλωσε ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Γιώργος Χατζής.

«Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε κι όχι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, δεν το θέλουμε αυτό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οι μεταλλωρύχοι σκοπεύουν να παραμείνουν στα δύο αυτά σημεία ως τις 4 το απόγευμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η παραμονή συναδέλφων τους, υπογειτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μέσα στις στοές της Ολυμπιάδας.

Σχετικές ειδήσεις